Je bent nu hier Segway Events > Segway informatie

Segway informatie

Wie zijn wij

Segway Events is de partij voor Segway tours op Maat. Segway Events bied tours op maat aan in onder andere Rotterdam, Amsterdam, Antwerpen Den Haag, Nijmegen en Utrecht. Wilt u met een Segway toeren door een andere stad? Op verzoek brengen wij de Segways met begeleider naar u toe. Segway Events maakt voor iedere groep een toer op maat.

De tour

Een ervaren gids neemt je, na een korte instructie, mee op pad. Je toert langs de must sees van een stad op een bijzonder vervoersmiddel. Geen brug is meer te hoog en geen kade te lang. Een unieke ervaring voor groepen, toeristen en voor jou!

 

Het aantal Segway’s

De Segway’s van Segway Events staan in Rotterdam bij Segway Rotterdam. Samen hebben wij meer 40 Segway’s beschikbaar. Daarnaast werken wij ook nauw samen met Segway Nijmegen, Segway Leiden en Segway Den Haag. Op deze locaties staan nog eens 10 Segway’s welke wij kunnen inzetten.

Wat is een Segway?

Wat is een Segway nou eigenlijk precies? Een Segway is een elektrisch aangedreven, zelfbalancerend eenpersoons vervoermiddel. Je bestuurt de Segway met je lichaam. Door naar voren te leunen gaat de Segway vooruit en door naar achteren te leunen rijd de Segway naar achteren. Hij stopt wanneer je rechtop staat. De juiste balans vinden is niet moeilijk omdat de Segway zelfbalancerend is. Het is een beetje skiën op het droge maar dan kinderlijk eenvoudig.

De Segway is zeer milieuvriendelijk en bijna geluidloos. Het rijden op de Segway is niet alleen eenvoudig maar vooral ook heel erg leuk. Een bijzondere ervaring die zorgt voor een heerlijk vrij en stoer gevoel.

Met een Segway mag je op het fietspad of op het fiets/bromfietspad rijden. Wanneer er geen fietspad is mag je ook over de rijbaan. Het is wettelijk bepaald dat je voor het besturen van de Segway minimaal 16 jaar moet zijn. Je hebt geen rijbewijs of certificaat te halen om met een Segway de weg op te mogen.