Je bent nu hier Segway Events > FAQ

FAQ

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden (FAQ) van Segway Events. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

FAQ – Segway Events

Wat is Segway?

Een Segway is een elektrisch aangedreven, zelfbalancerend eenpersoons vervoermiddel. Je bestuurt de Segway met je lichaam. Door naar voren te leunen gaat de Segway vooruit en door naar achteren te leunen rijd de Segway naar achteren. Hij stopt wanneer je rechtop staat. De juiste balans vinden is niet moeilijk omdat de Segway zelfbalancerend is. Het is een beetje skiën op het droge maar dan kinderlijk eenvoudig. Kijk op de pagina ‘Wat is een Segway’ voor meer informatie.

Wanneer mag ik een Segway besturen?

De Segway kan bestuurd worden door personen vanaf 16 jaar. Segway Events zorgt voor een helm, het is verplicht om deze te dragen tijdens de tour. Ook is het belangrijk dat je goede schoenen draagt, dus geen hakken en slippers. Kijk op de pagina ‘Wat is een Segway’ voor de verkeersregels.

Is een Segway Tour wel veilig?

Bij Segway Events staat veiligheid voorop. Er gaat altijd een goed getrainde en ervaren gids mee met de tour. Ook zijn de Segways van Segway Events begrensd, waardoor ze 7 km per uur gaan in plaats van de 20 km per uur die de Segway kan. Dit is wel zo relaxed en toch net iets veiliger! Ten slotte wordt ervoor gezorgd dat de Segways altijd goed en zorgvuldig onderhouden zijn als er gebruik van wordt gemaakt. Kijk op de pagina ‘Veiligheid’ voor meer informatie.

Waar kan ik een reservering plaatsen?

Reserveringen kunnen geplaatst worden via de volgende link

Hoe kan ik annuleren?

Tot 14 dagen kan de reservering kosteloos gewijzigd worden. Dit kan door een email te sturen naar info@segwayevents.nl.  Klik hier voor de annuleringsvoorwaarden.

Vertrekt Segway Events ook in de herfst en winter maanden?

Ja, wij zullen elke maand tours verzorgen. Afhankelijk van de weersomstandigen (ijzel/ hevige sneeuwval) kan het voorkomen dat in de maanden november t/m februari tours niet doorgaan en/of verplaatst worden.

Is de Segway Tour toegankelijk voor gasten die slecht ter been zijn?

Het is helaas niet mogelijk om met de tour mee te gaan als je slecht ter been bent.